Dekkingsgraad pensioenfondsen is toch weer gezakt

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de maand mei toch weer gezakt; nu naar 104%

pensioenfondsen

Hiermee is de dekkingsgraad met 3% gezakt ten opzichte van de maand april en bedraagt deze minder dan de vereiste 105%. De daling is het gevolg van een lagere (reken)rente. De marktrente was in mei hoger dan in april, maar het driemaandse gemiddelde ging omlaag omdat februari niet meer werd meegerekend. In die maand was de marktrente hoger dan in mei. Aan de hand van de rekenrente wordt de waarde van de toekomstige verplichtingen van de pensioenfondsen bepaald. Die stijgt naarmate de rente lager staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s