Steeds meer Rabobank klanten verkopen hun Ledencertificaten.

Steeds meer Rabobank klanten verkopen hun Ledencertificaten. Het aanbod van Ledencertificaten van Rabobank is de laatste maanden sterk gestegen. Er wordt aangenomen dat de bank zelf een aanzienlijk deel van deze stukken heeft gekocht. Indien dit daadwerkelijk het geval is, betekent dit dat het kernkapitaal van Rabobank vermindert.

Net als bij de door de Staat onteigende Participatiebewijzen van SNS Bank zijn de Ledencertificaten van Rabobank achtergesteld op andere vorderingen.

De omzet in de certificaten is de afgelopen maanden zeer sterk gestegen. In de maand mei werden 10,4 mln certificaten verhandeld (koop en verkoop). In april 9,4 mln en in maart 8,1 mln. Normaal bedraagt het aantal verhandelde ledencertificaten per maand gemiddeld 3,5 mln. In totaal staat er voor euro 6,6 mrd aan Ledencertificaten uit.

Rabobank Ledencertificaten zijn niet beursgenoteerd maar worden eens per maand verhandeld via een interne markt. De koers ligt niet vast en is afhankelijk van vraag en aanbod en kan hoger of lager zijn dan de nominale waarde van euro 25,00.

Het actuele effectieve rendement van de achtergestelde certificaten bedraagt 1,64%.
Het actuele effectieve rendement van de achtergestelde certificaten bedraagt 1,64%.

De beleggingscertificaten kennen geen einddatum en worden uitgegeven door Rabobank Nederland. Vanwege de achtergesteldheid zijn de certificaten niet geschikt voor spaarders en zekerheidszoekers. Positief is dat Rabobank een goede interne (koop/verkoop)markt onderhoudt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s