NHG regels worden aangepast. Nadelig in geval verkoop woning met een restschuld.

Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is lang niet meer zo veilig dan iedereen denkt. Bij verkoop van de woning geldt voortaan een ondergrens van de verkoopprijs. Het huis moet minimaal 95% van de getaxeerde waarde opbrengen. Bij een lagere verkoopopbrengst blijft de verkoper/NHG-houder met een restschuld zitten.
NHG aanpassingen met grote impact bij verkoop met een restschuld
NHG aanpassingen met grote impact bij verkoop met een restschuld
Daarnaast stelt de Nationale Hypotheek Garantie vanaf dit jaar voor aan houders van de NGH-hypotheek om een deel van hun hypotheekschuld kwijt te schelden, zodat ze in hun huis kunnen blijven wonen. Van verhuizen en het vergoeden van de restschuld is dus in dergelijke situatie geen sprake meer. Als de NHG-hypotheekhouder niet meewerkt ziet de NHG de verkoop niet als een ‘gedwongen’ verkoop en wordt de restschuld derhalve ook niet meer vergoed. De nieuwe regels worden door de financiele sector als “onrechtvaardig” gezien. De nieuwe regels zorgen nu als voor veel onduidelijkheid en klachten van banken en adviseurs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s