Politiek wil flitshandel in aandelen verbieden/beperken

De Partij van de Arbeid wil er een verbod komt op de zogenaamde flitshandel in aandelen. Het gaat om het computergestuurd kopen en verkopen van grote hoeveelheden beursgenoteerde financiële producten; zoals aandelen en obligaties. De Partij van de Arbeid vraagt de Minister van Financien (Jeroen Dijsselbloem) actie te ondernemen om de flitshandel te verbieden of minstens te beperken, omdat men denkt dat flitshandel een bedreiging is voor de stabiliteit van de financiele markten. De computergestuurde koop- en verkoopprogramma’s zouden bijdragen aan het “opblazen van zeepbellen”, overreacties in prijsbewegingen en daarmee de economie ontwrichten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s