Belastingplan 2013 deels uitgelekt: Starters op de woningmarkt worden kansloos !!

Staatssecretaris Weekers heeft in lijn met het Lente-akkoord een plan klaarliggen dat er voor moet zorgen dat de hypotheekrente-aftrek voor nieuwe hypotheken vanaf 01-01-2013 alleen nog mogelijk is voor annuitaire- en lineaire hypotheken. Dus alleen voor hypotheken op de primaire woning waarop periodiek wordt afgelost. Deze maatregel zou de schatkist jarlijks een kleine 5 miljard euro moeten gaan opbrengen.

File:Frans Weekers 2011.jpg  Staatssecretaris Weekers

Demissionair Minister Rutte van de eigen VVD partij is daar fel op tegen. M.i. is dit ook niet zo’n slimme zet. Starters op de woningmarkt krijgen zo geen enkele kans meer. De maandlasten worden immers veel te hoog. Dit zet de woningmarkt verder op slot en zal de economie fors schaden. Maar te hopen dat dit plan nog voor 01-01-2013 door een nieuwe Regering naar de prullenbak wordt verwezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s