Friesland Bank en Rabobank gaan een cooperatieve fusie aan

Friesland Bank en Rabobank hebben overeenstemming bereikt over een coöperatieve fusie. Dat hebben de twee banken maandag bekendgemaakt. Daarbij zal Friesland Bank een 100 procent dochter van Rabo worden. ,,Het samengaan van de klanten, medewerkers, vestigingen en activiteiten van Friesland Bank met het netwerk van lokale Rabobanken in Nederland zal gedurende een overgangsperiode plaatsvinden”, aldus de bankbedrijven. De geleidelijke integratie zal naar verwachting ongeveer twee jaar in beslag nemen.

De Rabobank mag de activiteiten van de Friesland Bank overnemen. Met dit spoedbesluit van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) wordt de continuïteit van de activiteiten van Friesland Bank gegarandeerd en wordt onzekerheid voorkomen bij de klanten, de markt en de consument.

De NMa heeft onderzoek gedaan naar de situatie op de markt en naar de mogelijke effecten voor de concurrentie. De NMa heeft in het spoedbesluit geconcludeerd dat de autoriteit geen aanvullende voorwaarden hoeft te stellen aan de overname. Bij de gebruikelijke procedure moeten overnamepartners een maand of langer wachten op een besluit alvorens te mogen starten met de overname. In de huidige financiële markt is dat onwenselijk. De NMa heeft inmiddels de formele concentratiemelding ontvangen. Het formele besluit volgt zo spoedig mogelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s