Ook weer door uw Bank getrakteerd op hogere bankkosten?

Er lijkt een einde te komen aan de alsmaar stijgende kosten voor het aanhouden van een bankrekening. De tarieven voor bankieren zijn het afgelopen jaar bij RegioBank, ASN Bank en SNS Bank gemiddeld met zo’n 12% gedaald. Bij ING en ABN Amro blijven de tarieven in 2012 gelijk aan 2011. Bij een aantal banken, waaronder Rabobank en Triodos Bank is bankieren juist duurder geworden.

Dat blijkt uit het jaarlijkse Consumentenbond-onderzoek naar de kosten van betaalpakketten, te lezen in de Consumentengids van april 2012 en in het dossier Betaalrekeningen.

De Consumentenbond berekent jaarlijks aan de hand van 4 profielen (gezin, tweeverdieners, ouder echtpaar met uitwonende kinderen en een alleenstaande) de consequenties van de nieuwe tarieven. Het ING BetaalPakket is in veel gevallen het goedkoopst, ook SNS Betalen en de ASN Bankrekening zijn voordelig. Uit de Bankenmonitor van de Consumentenbond, die de klanttevredenheid meet, blijkt dat meer dan één op de tien ondervraagden niet weet hoeveel zij aan de bank betalen voor bankieren. Driekwart wil graag jaarlijks een overzicht van de kosten ontvangen. Via de vergelijker van de Consumentenbond kunnen consumenten zelf zien welke betaalrekening voor hen het meest geschikt is en wat die kost.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s