eigenwoningforfait gaat fors omhoog

Als eigenaar van een woning krijgt u in 2012 te maken met een fors hoger eigenwoningforfait. Het Kabinet geeft aan dat dit nodig is om de belastinggelden op peil te houden.

Het eigenwoningforfait is een percentage van de woningwaarde en moet fiscaal gezien worden opgeteld bij het jaarinkomen. In 2011 bedroeg het forfait 0,55%. In 2012 wordt dat 0,6%. Door de lagere huizenprijzen, blijft de opbrengst van het eigenwoningforfait voor de overheid op een gelijk niveau; zo meldt het ministerie van Financiën. Vorige week nog opperde het CDA het forfait juist te verlagen voor mensen die hun hypotheek snel aflossen…….. is dat wispelturig of slagvaardig?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s