Gelijke verzekeringspremies voor mannen en vrouwen

Het Europees Hof stelt dat premieverschillen tussen mannen en vrouwen “discriminatie op grond van geslacht” is. De Europese Commissie heeft daarom richtsnoeren goedgekeurd aan de hand waarvan de verzekeringssector uniforme tarieven voor mannen en vrouwen moet gaan invoeren.

De verzekeringssector zelf moet nu een vlotte overgang naar een volledig gelijke behandeling van mannen en vrouwen waarborgen. Een Commissie zal er op toezien hoe de sector de uitspraak van het Hof in praktijk brengt. Bestaande verzekeringscontracten hoeven niet aangepast te worden; het geldt dus alleen voor nieuwe verzekeringen, gesloten na 21 december 2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s