Dekkingsgraad Pensioenfonds ABP stijgt weer

De dekkingsgraad van het ABP Pensioenfonds is in oktober iets verbeterd tot 94%. In september bedroeg de dekkingsgraad nog 90%. Dat betekent dat het fonds voor toekomstige verplichtingen slechts 94% in kas heeft.

De dekkingsgraden zijn het afgelopen jaar fors gezakt in verband met de sterk gedaalde rente. Een te lage dekkingsgraad zou kunnen betekenen dat het pensioenfond moet gaan korten op de pensioenuitkeringen. Daarom heeft ABP een herstelplan opgesteld met daarin de ambitie om de dekkingsgraad voor het eind van dit jaar weer boven de 100% te krijgen. Lukt dat niet dan zal het fonds zich genoodzaakt zien begin volgend jaar deelnemers officieel voor te bereiden op een korting. De aanhoudende lage rentestand – hierdoor moet het pensioenfonds immers meer vermogen gaan reserveren – bemoeilijkt het herstelplan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s