Autoriteit Financiele Markten trekt toezichtgrens beleggingsinstelllingen op naar euro 100.000,=

Alle beleggingen tot euro 100.000,= komen onder het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten [AFM]. De toezichtgrens gaat op 1 januari 2012 van euro 50.000,= naar euro 100.000,=. AFM vindt dat de grens nu te laag is om argeloze particuliere beleggers te beschermen.

Indien een aanbieder van beleggingsproducten tranches groter dan euro 100.000,= aanbiedt, ontloopt deze het AFM-toezicht. Ik bespaar u alle voorbeelden waarbij in het verleden de belegger met grote sommen geld is opgelicht, maar ik vind het eigenlijk vreemd dat hier een maximumgrens door AFM aan gesteld is. De “slechterikken” gaan simpleweg weer boven de limiet zitten; waarschijnlijk zonder een nieuwe doelgroep [lees slachtoffers] te gaan zoeken. M.i. moet deze grens flink verder opgetrokken worden !!

Wie kan mij uitleggen waarom deze grens niet hoger is gesteld?

Peter Dirks | www.middenbrabantadvies.nl | telefoon 013-5212001

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s