Rabobank verliest marktaandeel in verzekeringen

De totale 141 lokale Rabobanken zien hun inkomsten op verzekeringen sterk teruglopen. De assurantieprovisies, die in 2010 al met 7% waren afgenomen, zijn in het eerste deel van 2011 met liefst 16% gedaald. Naast de inzakkende inkomsten uit levensverzekeringen zit de klad ook in de schadeverzekeringen [zowel in de zakelijke als de particuliere markt].

Het is niet bekend dat “hofleverancier” Interpolis de provisies voor de bij hen aangesloten kantoor heeft verlaagd. De enige conclusie kan m.i. dan ook zijn dat Rabobank marktaandeel verliest aan het onafhankelijk intermediair en/of de direct writers.

Dit is ook het beeld wat ons kantoor in de praktijk merkt: www.mbadirect.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s