Winst ASR verzekeringen staat fors onder druk

Verzekeraar ASR behaalde in de eerste helft van dit jaar een netto resultaat van euro 163 miljoen [1e hj 2010 was euro 226 miljoen].

ASR geeft aan dat het resultaat onder druk is gekomen vanwege de grote onrust op de financiële markten en de toegenomen concurrentie. De solvabiliteit is in het eerste halfjaar wel verbeterd en nam toe tot 235% [was 221%].
Momenteel is ASR nog volop woekerpolissen aan het omzetten naar verbeterde producten met lagere kosten. Ik verwacht dat het resultaat over heel 2011 veel lager dan in 2010 zal gaan uitkomen. Ook hiervoor zal de concurrentie sterk toenemen. In hoeverre de levenactiviteiten in de toekomst nog een winstbijdrage zullen kunnen leveren, zal na 2011 wellicht duidelijker worden.

Peter Dirks | 19 augutus 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s