Waarom hanteren banken een duaal prijsbeleid voor Hypotheken ??

Banken en Hypotheekverstrekkers zijn onvoldoende duidelijk over de opbouw van hun hypotheekrentes. Bestaande klanten worden afgestraft met een hogere hypotheekrente bij [rente]verlenging van de hypotheek. Nieuwe klanten worden bevoordeeld met een lagere rente. Vreemd, je zou denken dat bestaande/trouwe klanten juist dit voordeel zouden moeten genieten.

Inmiddels wil ook de politiek weten waarom banken en hypotheekverstrekkers een duaal prijsbeleid hanteren. CDA’er Elly Blanksma heeft hierover vandaag Kamervragen gesteld aan minister Jan Kees de Jager van Financiën. Zij vindt daarnaast ook dat hypotheekklanten makkelijk[er] van bank moeten kunnen veranderen. Veelal selecteren banken nieuwe hypotheekklanten. Enerzijds omdat banken moeten voldoen aan [verscherpte] solvabiliteitseisen; anderzijds omdat men de focus legt op de verdiensten en de risicograad…… daarnaast legt men vaak de klant de verplichting oplegt om tevens andere bank en verzekeringsdiensten af te nemen. Rabobank maakt zich hier vooral schuldig aan. Zowel dergelijke koppelverkoop als het duale prijsbeleid zijn niet gewenst.

Over mbadirect

Online, simpel en snel al uw verzekeringen en geldzaken regelen; met persoonlijke & deskundige ondersteuning van Midden Brabant Advies. Direct Online >> www.mbadirect.nl Voor meer info >> www.middenbrabantadvies.nl Voor Advies >> maak een afspraak: > Oisterwijk 013-5212001 > Udenhout-Tilburg 013-5110511 > Haaren 0411-621276 > Vught 073-6560960 > Vlijmen 073-6230028
Dit bericht werd geplaatst in Advies, Financiering, Hypotheek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s