Zal de overdrachtsbelasting definitief verdwijnen ?

De afgelopen dagen heb ik veel geschreven over de tijdelijk verlaagde overdrachtsbelasting bij de koop van een nieuwe [lees andere] woning. De Ministers benadrukken zeer nadrukkelijk de tijdelijkheid van de regeling. Ik denk dat men dit doet omdat anders het slot op de woningmarkt er nog niet af gaat. Ik denk zelfs dat de overdrachtsbelasting over een jaar volledig zal worden afgeschaft. Alsdan zal dat volgend jaar op het laatste nippertje bekend gemaakt gaan worden. Anders stellen de huizenkopers hun beslissing alsnog uit en werkt de regeling alsnog niet positief uit. De coalitiepartners VVD en CDA geven aan dat er niet gemorreld zal worden aan de hypotheekrente-aftrek. Ik vraag me af hoe lang dat in de huidige vorm stand zal houden. Ik verwacht dat de rente-aftrek er zal blijven, maar dat de excessen op termijn zullen worden aangepakt. Daarvoor zijn m.i. diverse mogelijkheden. De belangrijkse is het maximeren van de aftrek. Maximering in tijd is al eerder doorgevoerd. De volgende stap zal een maximum in euro’s zijn of bijvoorbeeld het aftoppen van het aftrekpercentage Inkomsten Belasting.

Peter Dirks | MBA DIRECT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s