Ouderen sparen doelgericht

 
Twee op de drie 50-plussers zegt te sparen en heeft daarbij een bepaald doel voor ogen; zo blijkt uit onderzoek.
Enkele spaarredenen vallen op te maken uit het onderzoek: Zo geeft 70% van de ondervraagden aan te sparen voor een onverwachte uitgave; voor 60% gaat het om het sparen voor het aanschaffen van een specifiek product [bijvoorbeeld auto of boot]. 28% liet weten te sparen voor pensioen, 17% voor de (klein)kinderen en 15% voor het aflossen van de hypotheek. Mannen blijken met 69% vaker te sparen dan vrouwen (66%). Met het stijgen van de jaren neemt het spaargedrag wel af, zo blijkt. Van de groep 51 tot 60 jarigen zegt 80% te sparen. Bij de 61 tot 70 jarigen is dat nog 63% en 55% bij ouderen boven de 70 jaar. Er bestaat bij ouderen meer en meer de behoefte aan spaarvormen/-rekeningen specifiek voor hun doelgroep/spaarbehoeften.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s