Minister van Financien is volledig de weg kwijt als het gaat om de financieel adviesmarkt

“De Minister denkt er op dit moment aan om in ieder geval wettelijk te verankeren dat aanbieders en door aanbieders gefinancierde financiële adviseurs zich niet onafhankelijk mogen noemen.”

Dit is natuurlijk grote onzin !! Professionele, ambitieuze, onafhankelijke adviseurs kopen momenteel portefeuilles op van collega’s die het hoofd – door alle regelgeving en terugloop van de verdiensten – niet meer boven water kunnen houden. Omdat het voor het voortzettende intermediair ook sappelen is, wordt nagenoeg in alle gevallen een overname gefinancierd….. en in bijna alle gevallen door een aanbieder. Indien bovenstaande passage doorgang zou gaan vinden, zou dit overigens ook een ongelijkheidbeginsel in zich bergen. Een intermediair die gefinancierd is via een private investeerder zou alsdan anders behandeld worden dan een intermediair die een aanbieder inschakelde…… afgezien daarvan; het zou een idiote maatregel zijn. Dit moet absoluut voorkomen worden !!

….. ter overdenking: Ik heb mijn bedrijfsfinancieringen bij 6 partijen ondergebracht. Met 4 van hen doe ik niet eens zaken. Uitvoering van de aangekondigde gedachtekronkel is overigens ook niet te handhaven. Wie gaat het financieringsmodel controleren en wat voegt dit nu werkelijk toe. Misstanden zijn nimmer voortgekomen uit een keuze van de portefeuillefinancier [althans ze zijn mij niet bekend]. De financier begrijpt inmiddels ook wel dat hij geen verkoopgedreven propositie mag aanbieden. Het lijkt me beter om de financiers te laten controleren op de gestelde financieringsvoorwaarden. Handhaving voor
AFM wordt zo ook een stuk eenvoudiger. Men hoeft immers slechts een 20-tal aanbieders te controleren i.p.v 9.000 bemiddelaars.

MVrGr / Peter Dirks / www.mbadirect.nl

2 gedachten over “Minister van Financien is volledig de weg kwijt als het gaat om de financieel adviesmarkt

  1. is er dan niemand die nog normaal kan denken, het geld is van NEDERLANDERS en privatiseren is ook dat staatsbedrijven voor geld aan andere eurropese landen verkocht kan worden…zo blijft het geld daar waar voor betaaldword, en niets voor niets en geen kwijtschelding of verlaging van schulden. met het geld dat dan voor eigendommen van griekenland betaald word krijgen ze geld om de schulden af te lossen en de kopers krijgen er iets voor terug. IK WIL GEEN ONZIN MEER HOREN OVER MENSEN DIE ONS BELAZERT EN GEFROUDEERD HEBBEN CADOOTJES TE GEVEN DIE VAN DE NEDERLANDERS ZIJN ZONDER HUN TE VRAGEN.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s