Auto verkoper denkt niet in belang van de klant

[bron Infinance] * Bovag is verontwaardigd over de Nederlandse invulling van de Europese Consumer Credit Directive (CCD). De CCD is bedoeld om consumenten twee weken bedenktijd te geven nadat ze een consumentenkrediet hebben gesloten. In Nederland kun je tot twee weken na het sluiten van een lening óók onder de koop van de met die lening aangeschafte auto uit, mits de leverancier van auto en krediet één en hetzelfde bedrijf is. Bovag vindt dit ‘funest voor het MKB en irritant voor de klant’.

Ik ben van mening dat een autoverkoper niet capabel en/of bevoegd is om te bemiddelen in een krediet. In Nederland is het per wet geregeld dat een adviseur/bemiddelaar AFM-gecertificeerd dient te zijn en elke 18 maanden een proeve van bekwaarheid moet tonen [kennis- en integriteitstoets]. Dit zie ik de gemiddelde autoverkopende student of hardseller nog niet halen. Kortom: er moet een verbod ingesteld worden op het aanbieden/bemiddelen van consumentenkrediet door garagebedrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s