SNS verbindt sociale vraagstukken aan financieel rendement

SNS verbindt sociale vraagstukken aan financieel rendement

SNS Bank wil sociale vraagstukken koppelen aan financieel rendement. Bij investeringen zal er extra aandacht worden gegeven aan niet-financiële zaken. Harry Hummels – SNS Asset Management – verwijst naar een uitzending van het tv-programma Zembla van enige jaren geleden. Daaruit bleek dat Nederlandse instutitionele beleggers in clusterbommen en landmijnen reputatieschade hebben opgelopen.

Harry Hummels is er van overtuigd dat de nieuwe aanpak tot hogere rendementen zal leiden. Binnenkort lanceert SNS Asset Management een Afrika-fonds dat in verantwoorde landbouw investeert. De efficiëntie van de landbouwgronden wordt verhoogd en lokale managers plus werknemers worden geleerd om professioneler te werken. Tevens wordt geïnvesteerd in educatie, gezondheidszorg en de kwaliteit van arbeid. Het fonds heeft een looptijd van tien jaar. Er wordt een rendement verwacht van 10% tot 12%. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s