Er komt mogelijk een nieuwe wettelijke code voor banken

Minister Jan-Kees de Jager heeft aangegeven wetgeving voor te gaan bereiden waarmee de code banken dit najaar al wet zou kunnen worden. Mocht in september blijken dat de Nederlandse banken zich niet houden aan de door hun zelf opgestelde code en de zelfregulering die daarin is afgesproken, dan volgt er vermoedelijk nieuwe wetgeving.

Hij vindt nog altijd dat zelfregulering beter is voor een cultuuromslag in de financiële sector dan wetgeving. Maar hij werd donderdag wel op een ongelukkig moment overvallen door nieuwe hoge bonussen bij ING, de bank die op het hoogtepunt van de kredietcrisis met 10 miljard euro aan belastinggeld werd gered. De Tweede Kamer was hogelijk verbaasd over die berichten en ook Minister Jan-Kees de Jager liet merken dat hij er ongelukkig mee is. De Kamer stemt dinsdag 22 maart 2011 over moties om nu al tot wetgeving te besluiten en de evaluatie van september niet af te wachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s