Kredietwaardigheid Griekenland weer verlaagd

Kredietwaardigheid Griekenland weer verlaagd

07 maart 2011 – Bron ANP

Kredietbeoordelaar Moody’s heeft de kredietwaardigheid van Griekenland opnieuw verlaagd. Het land had al een ‘junk’ (rommel)status van Ba1 en gaat nu naar B1. Moody’s zei zich zorgen te maken over de voortgang van de Griekse pogingen om de staatsfinanciën te stabiliseren. Athene noemde de maatregel ‘totaal ongerechtvaardigd”.

Volgens Moody’s zijn de plannen van Griekenland voor structurele hervormingen zeer ambitieus en zijn er veel implementatierisico’s aan verbonden. Hoewel Athene ook vooruitgang heeft geboekt, heeft de overheid nog steeds ‘aanzienlijke problemen met de inning van belasting”, constateert Moody’s.

Daarnaast denkt Moody’s dat er een aanzienlijke kans bestaat dat Griekenland over enkele jaren zijn schulden moet herstructureren, ondanks het reddingspakket van 110 miljard euro van de EU en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s