(rand)gemeente Tilburg …. waarom zet u de kaarten niet op De Zuivelfabriek ??

(Deeltijd)ontslagen bij Factorium (24-2-2011)

Bezuinigingen van gemeenten Tilburg, Goirle en Oisterwijk dwingen Factorium Podiumkunsten om in de komende periode harde maatregelen te nemen, zoals (deeltijd)ontslagen van docenten.

Al in 2010 werd Factorium geconfronteerd met bezuinigingen van de gemeenten Goirle, Oisterwijk en Tilburg. Nu is daar ook nog een structurele bezuiniging van € 250.000 voor de jaren 2011-2012 van de gemeente Tilburg bijgekomen. De gevolgen hiervan voor Factorium zijn groot.

Zo wordt een aantal muzieklessen korter, wordt het aantal jaren dat een muziekcursist (21+) gesubsidieerd les kan volgen beperkt en zal een aantal docenten (een deel van) hun baan kwijtraken. Voor de afdelingen theater, dans en musical wordt al met grotere groepen gewerkt. De verwachting is dat er de komende jaren nog meer maatregelen volgen.

Hiernaast blijft de vraag naar nieuwe, uitdagende cursussen, onderwijsprojecten (zoals Brede schoolactiviteiten) en wijkgerichte projecten onverminderd groot (en wordt zelfs groter). Ondanks dat zal Factorium haar dienstverlening helaas toch terug moeten schroeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s