Nieuwe wending in woekerpolisaffaire

Nieuwe wending in woekerpolisaffaire
Belangenbehartiger Consumentenclaim start het allereerste massaproces tegen de woekerpolissen, aldus De Telegraaf vandaag. De juridische dienstverlener spant deze maand namens 435 gedupeerde klanten een rechtszaak aan tegen verzekeraar Falcon Leven (ASR). Nu de rechtbank in Haarlem heeft beslist dat Falcon onrealistische rendementen heeft voorgespiegeld aan een gedupeerde klant, ligt de weg open voor een hoge collectieve schadevergoedingseis.

En Consumentenclaim, die naam heeft gemaakt met rechtszaken tegen Dexia in de aandelenlease-affaire, zegt zijn pijlen op meer verzekeraars te richten.

De rechter heeft voor het eerst in de geschiedenis van de woekerpolisaffaire geoordeeld dat er sprake is geweest van dwaling van een polishouder. Dit houdt in dat de overeenkomst tussen de klant en de verzekeraar onder verkeerde voorstelling van zaken tot stand is gekomen.

(De Telegraaf, pag. 19)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s