Spaarrentes vergelijken levert positief rendement op

Spaarrentes vergelijken levert positief rendement op

Midden Brabant Advies
Midden Brabant Advies | Zelfstandig Adviseur RegioBank

 

dinsdag 01 februari 2011
In tijden van hoge inflatie en niet al te hoge spaarrentes zeggen mensen al snel: “sparen is geld verliezen.” Eerlijk gezegd geef ik ze niet geheel ongelijk. Afgelopen jaar was de inflatie maar liefst 1,9%, met een gemiddelde spaarrente van rond de 2,2% blijft er immers bruto al weinig rendement over. Als we dan nog de belasting eraf halen met een heffing van 1,2% over “sparen en beleggen” rest er zelfs een verlies van bijna één procent.
Daarom neigen veel mensen ernaar om alternatieven te gaan zoeken om hun vermogen te stallen. Sommigen zoeken hun uitweg in goud en veel mensen kopen massaal obligaties op, maar ook dat ik zeker niet alles. Een aantal aandelen wil nog wel een mooi rendement opleveren maar enige kennis van zaken is daarbij wel van belang.

Staatsobligaties kunnen zomaar floppen indien de rente ineens zou gaan stijgen, en met het goud kan het op een gegeven moment ook in de soep lopen.
Veel mensen vinden het daarom een heerlijk idee om hun vermogen lekker rustig tegen een positief rendement op een spaarrekening te zetten. Maar de tijden van hoge rentes en mooie rendementen liggen voorlopig nog achter ons.

Toch vindt het minder ondernemende type sparen nog altijd de beste manier om hun vermogen te stallen, het is immers ook haast risicoloos. De grote banken zullen niet snel omvallen en in veel gevallen heb je garantie over je spaargeld.

Bij www.middenbrabantadvies.nl >> zelfstandig adviseur van www.regiobank.nl ontvangt u de hoogste spaarrente van Nederland !! Bezoek de website of bel 013-5212001.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s