Dekkingsgraad ABP is verbeterd tot 105 procent

Dekkingsgraad ABP is verbeterd tot 105 procent
Aan het eind van het vierde kwartaal 2010 staat de dekkingsgraad van Stichting Pensioenfonds ABP op 105%. Ten opzichte van het derde kwartaal is dat een toename van 11%. De dekkingsgraad was in het vierde kwartaal opgelopen naar 107%. Na verwerking van de meest recente CBS-prognoses (dec. 2010) over de levensverwachting, stelt ABP de dekkingsgraad eind 2010 vast op 105,4%. Bij deze stand hoeft er door ABP niet gekort te worden op de pensioenaanspraken en -uitkeringen.

De waarde van de verplichtingen, de pensioenuitkeringen die ABP nu en in de toekomst moet doen, neemt, vergeleken met het derde kwartaal 2010 af. Dit wordt veroorzaakt door de stijging van de rente die ABP moet hanteren voor het berekenen van de verplichtingen.

Een positieve ontwikkeling is dat de bezittingen voor het vierde kwartaal op rij toenemen. De teller staat aan het einde van 2010 op 237 miljard euro. Het rendement over het vierde kwartaal bedraagt 2,8% (6,3 miljard euro), over heel 2010 is het behaalde rendement 13,5% (28,0 miljard euro).

Een gedachte over “Dekkingsgraad ABP is verbeterd tot 105 procent

  1. Begin augustus 2011 is de dekkingsgraad – onder druk van het slechte beursklimaat – onder de 100% gezakt. Van ABP wordt verwacht dat er passende maatregelen worden genomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s