Banken stellen hogere eisen bij hypotheken

Banken stellen hogere eisen bij hypotheken

Grote uitgaven verdienen aandacht
Huis en Hypotheek Advies

Banken in de eurozone zijn in het laatste kwartaal van 2010 strenger geworden met het verstrekken van hypotheken in vergelijking met het kwartaal ervoor. Een aantal banken verwacht in het lopende kwartaal nog hogere eisen te stellen. Dat blijkt uit onderzoek van de Europese Centrale Bank (ECB).

Van de 120 ondervraagde banken gaf 11 procent aan dat de hypotheekaanvragen kritischer beoordeeld werden dan een kwartaal eerder. In het derde kwartaal gaf geen enkele bank aan de regels te hebben aangescherpt. De strengere blik is volgens de ECB vooral het gevolg van een hogere risicoperceptie ten aanzien van zowel de huizenmarkt als de ontwikkeling van de algemene economie. Vier procent van de banken denkt in het huidige kwartaal strenger te zijn dan in de laatste drie maanden van 2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s