Da’s niet zo mooi !!

Adfiz kapittelt incentives DAS

Adfiz
Adviseurs in Financiele Zekerheid

Adfiz is met stomheid geslagen door de aankondiging van DAS om als incentive stedentrips weg te geven aan tussenpersonen die ‘zo veel mogelijk nieuwe productie aanbrengen’. Adfiz: ‘DAS put zich uit in het vergoelijken van de eigen actie, doordat kennisoverdracht het uitgangspunt zou zijn, dat overleg met het Verbond van Verzekeraars heeft plaatsgevonden en dat ze ‘niets doen wat niet mag’.’

De brancheorganisatie reageert hier fel op: ‘Adfiz had echter begrepen dat het leitmotiv bij verzekeraars niet langer was: alles doen wat wettelijk mag, maar dat de klant voortaan centraal staat. Wij zien in deze actie geen enkele plaats voor het klantbelang en roepen DAS dan ook op om deze actie direct in te trekken, vooruitlopend op het door intermediairs én verzekeraars gewenst algeheel bonusverbod.’

Daarnaast raadt Adfiz haar leden nadrukkelijk af deel te nemen aan deze actie: ‘Slecht voor de klant, slecht voor ons imago. De schadeverzekeringsbranche functioneert al jaren uitstekend voor de klant en dat willen wij coûte que coûte zo houden. Adfiz pleit dan ook al enige tijd voor een bonusverbod op schadeverzekeringen.’

Verder is organisatie verbaasd over het standpunt van het Verbond, waarmee DAS deze actie heeft besproken. Adfiz kan zich niet voorstellen dat dit past binnen de visie die het Verbond uitdraagt, met name daar waar continu wordt gewaarschuwd tegen het ‘waterbedeffect’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s