Aegon scharpt 40% personeel in eigen verkoopbedrijf

Aegon schrapt 40% personeel in eigen verkoopbedrijf

25-01-2011 Bron AMweb

Bij Aegon Bank gaan tachtig banen verdwijnen: dat is 40% van het totaal van 200 medewerkers dat nu nog bij de directe verkooptak van Aegon werkt. Onderdeel van de nieuwe reorganisatieronde is het verdwijnen van het enkele tientallen adviseurs tellende franchiseconcept Financieel Verder.

Eind 2009 kondigde Aegon al een sanering aan binnen Aegon Bank. Toen verdwenen 130 banen, waaronder die van de buitendienstmedewerkers; het accent kwam meer op contact via internet en telefoon te liggen. Die filosofie ligt ook ten grondslag aan de nieuwe banenreductie, waarbij gedwongen ontslagen zullen vallen. “De reorganisatie van een jaar terug was in het kader van het stoppen met de loondienstorganisatie; deze ronde is bedoeld om de organisatie slagvaardiger te maken”, aldus een woordvoerder. Het accent komt te liggen op de afzet van vermogensopbouwproducten en dan met name op hypotheek- en bankspaarproducten.

Binnen Aegon Bank valt het doek voor Financieel Verder, het laatst overgebleven onderdeel dat persoonlijk advies leverde. Er loopt nog een onderzoek naar het voortbestaan van de franchiseformule, binnen of buiten Aegon.

De activiteiten van Aegon Bank worden verplaatst van Nieuwegein naar Den Haag; de sanering moet jaarlijks een besparing van € 20 mln gaan opleveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s