Als zwartspaarder riskeert u een boete van 300%

Als zwartspaarder riskeert u een boete van 300%

Rekeningen Zwitserland
De Belastingdienst kan de honderden ‘Zwitserse’ ontduikers achterhalen aan de hand van een cd-rom die het Franse ministerie van Financiën heeft verstrekt. Analyse van de rekeninggegevens heeft volgens de fiscus aangetoond dat de informatie voldoende betrouwbaar is om de rekeninghouders aan te schrijven.

Nederlandse Antillen
Daarnaast gaat de Belastingdienst particuliere fondsen (SPF) op de Nederlandse Antillen kritisch bekijken. Ook die gegevens zijn afkomstig van de Franse belastingdienst. Het gaat om vermoedelijk om miljoenen euro’s, zo geeft de fiscus aan.

Spijtoptanten
De aanpak van zwartsparen, inclusief hogere boetes, heeft er vorig jaar toe geleid dat ruim duizend mensen hun buitenlandse rekening bij de Belastingdienst aangaven. Zij gaven meer dan 250 miljoen euro aan vermogen op. Ook na de invoering van de hogere standaardboete van 30 procent per 1 juli 2010 meldden zich nog enkele honderden zwartspaarders vrijwillig.
In 2009 werd zelfs ruim 2 miljard euro door spijtoptanten alsnog opgegeven bij de belastingdienst. In dat jaar kozen veel belastingparadijzen ervoor hun bankgeheim op te heffen. De top drie van landen waar mensen geld hadden gestald bestond uit Belgie, Zwitserland en Luxemburg.

Boete van 300%
Mensen die het risico nemen om niet uit zichzelf hun buitenlands vermogen bij de fiscus aan te geven, riskeren een boete tot 300 procent over de verschuldigde belasting.

Redactie: Voor wie – ook na belastingheffing – een hoog fiscaal netto rendement wenst te maken: maak een afspraak of bel 013-5212001

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s