Verzekeringsplicht golfkarretjes

Voor golfkarretjes geldt vanaf 1 januari 2022 een registratieplicht bij de RDW. Er wordt een kentekenplaat afgegeven. Daarnaast is het verplicht een WAM-verzekering af te sluiten. Een golfbaan wordt namelijk beschouwd als openbare weg. Tot 1 juli a.s. wordt niet actief gecontroleerd of een WAM-verzekering is afgesloten.

Conform de verzekeringsvoorwaarden geldt een aansprakelijkheidsdekking waarbij ook het golfkarretje is verzekerd mits deze niet harder kan dan 10 km/u. Op de polis staat het verzekerd bedrag dat van toepassing is, meestal
€ 250.000 per gebeurtenis. Deze dekking voldoet niet aan de regels van de WAM.

Op dit moment werken verzekeraars aan een product-aanpassing, wij verwachten deze binnenkort te kunnen presenteren. De nieuwe voorwaarden worden ook voor bestaande verzekeringen van toepassing. Er zijn slechts een beperkt aantal verzekeraars die een WAM-verzekering aanbieden. Wij adviseren u tijdig uw golfkarretje in verzekerde dekking te laten nemen.

Vragen? Heeft u vragen over de golfverzekering? Dan kunt u contact opnemen met Midden Brabant Advies (013-5212001 | keuze 3) of mail uw vragen/wensen naar info@middenbrabantadvies.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s