Zonnepanelen op uw bedrijfspand?

Ga met zonnepanelen niet over één nacht ijs!

Ga met zonnepanelen niet over één nacht ijs!

Zonnepanelen op je bedrijfspand kan een goed idee zijn. Maar laat ze niet plaatsen voordat je hebt overlegd over de verzekering. Er worden bepaalde eisen gesteld aan installatie en preventie. Heb je al zonnepanelen? Ook dan is het verstandig om te controleren of je aan alle eisen voldoet!

Voor bedrijven en ondernemers die nu willen starten met zonnepanelen is er goed nieuws. Verzekeraars, de installatiebranche, financieel adviseurs en de overheid hebben de handen ineengeslagen om goede, duidelijke en werkbare richtlijnen op te stellen om zonnepanelen verzekerbaar te houden.

Eisen

Zonnepanelen zijn steeds vaker de oorzaak van brand en dat ligt doorgaans aan matig installatiewerk. De richtlijnen moeten het voor iedereen die een rol heeft bij de installatie van zonnepanelen duidelijk maken aan welke eisen moet worden voldaan. In de brochure staan aandachtspunten voor het gebouw waarop de installatie plaatsvindt, de aanleg, het blussen, verzekeren en de oplevering. Vraag de preventiebrochure aan: mail info@middenbrabantadvies.nl of bel 013-5212001.

Overweeg je om zonnepanelen aan te laten leggen, neem altijd vooraf contact op met je verzekeringsadviseur. De aanleg betekent hoe dan ook een wijziging van je risicosituatie. De adviseur kan dan voor je kijken of er aanvullende (preventie)voorwaarden spelen en hoe de verzekeraar omgaat met schade: het is bij sommige verzekeringen bijvoorbeeld mogelijk om ook het opbrengstverlies na schade mee te verzekeren.

Bestaande installaties

Voor bestaande installaties liggen de zaken wat anders. Als bedrijf kun je te horen krijgen dat je allerlei maatregelen moet nemen om verzekerd te blijven van dekking. Het kan dan gaan om de dakconstructie, het zonnesysteem zelf of de isolatie van het pand. Dat kan tot hoge aanpassingskosten leiden of tot een hogere premie, en in het ergste geval tot onverzekerbaarheid.

Heb je een installatie op het dak liggen en twijfel je of het bij jou allemaal wel goed zit? Maak een afspraak met Midden Brabant Advies: mail info@middenbrabantadvies.nl of bel 013-5212001.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s