ABN AMRO-klanten moeten betalen om meer dan euro 10.000 per jaar cash op te nemen

Rekeninghouders bij ABN AMRO Bank betalen vanaf 1 juli euro 5,00 en 0,5% van het opgenomen bedrag als er meer dan euro 12.000,00 per jaar contant van de rekening wil halen/pinnen. Voor studenten ligt de grens op euro 6.000,00 en bij de Jongeren-groeirekening al vanaf euro 2.000,00, zo meldt de bank vandaag aan de pers.

Wil de rekeninghouder meer dan euro 10.000,00 storten, dan betaald hij/zij euro 5,00 plus 1% van het gestorte bedrag.

ABN Amro bank neemt dit besluit om “excessief gebruik van cashgeld te ontmoedigen”; zo geeft men aan. Men geeft daarbij tevens aan dat de bank dit doet om witwassen of andere financiële fraude te bestrijden.

‘Contant geld moet vrij toegankelijk zijn’

De Consumentenbond is niet te spreken over het plan. Ze vraagt de bank de beslissing in te trekken “omdat contant geld vrij toegankelijk moet zijn”. De Consumentenbond geeft toe dat er steeds minder contant geld wordt gebruikt, maar vindt niet dat banken daar een rol in mogen spelen.

Dit zal ongetwijfeld veel stof doen opwaaien bij de ABN Amro bank klanten.

Bij Midden Brabant Advies – Zelfstandig Adviseur van RegioBank – zijn geen berichten bekend dat andere (groot)banken het beleid van ABN Amro Bank zullen volgen. Persoonlijk verwacht ik ook niet dat RegioBank – als buurtzame en lokaal betrokken bank – een dergelijk beleid zal gaan voeren.

RegioBank is de afgelopen jaren door de Consumentenbond uitgeroepen tot de meest klantgerichte, de meest klantvriendelijke en beste bank van Nederland. De klanten waarderen RegioBank met het cijfer 9,4. U bent er van harte welkom. Bent u woonachtig in Midden-Brabant? Kijk dan ook eens op de website www.middenbrabantadvies.nl

Met vriendelijke groet | Peter Dirks | 013-5212001 | info@middenbrabantadvies.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s