Waarom zou u een reisverzekering afsluiten als u in Nederland op vakantie gaat?

Waarom een reisverzekering in Nederland?

Amsterdam, 24 februari 2021 – Bron Allianz Global Assistance – Door het coronavirus zit reizen naar het buitenland er even niet in en zijn vakanties in eigen land populair. Hoe zit het dan met de reisverzekering van uw klant? Is het slim om een reisverzekering af te sluiten voor een vakantie in Nederland of is uw klant dan dubbel verzekerd?

Is een reisverzekering voor een vakantie in eigen land nodig? Als uw klant een reis boekt naar het buitenland, dan is een goede Reis- en Annuleringsverzekering vaak zelfsprekend. Maar ook voor een vakantie in Nederland kan het nuttig zijn om een (kortlopende) reisverzekering af te sluiten. Dan weet uw klant zeker dat hij goed verzekerd is als er iets gebeurt. Natuurlijk is de keuze aan uw klant of hij bepaalde dekkingen wel of niet afsluit. Hieronder lichten we de opties toe.

Medische kosten
In Nederland heeft iedereen een basis zorgverzekering. Deze vergoedt medische kosten. Ook als uw klant medische zorg nodig heeft tijdens zijn vakantie in Nederland. Wat wel goed is om te weten, is dat onze Kortlopende Reisverzekering het eigen risico van de basiszorgverzekering vergoedt. Deze moet uw klant zonder reisverzekering zelf betalen. Daarnaast vergoedt de Kortlopende Reisverzekering ook tandartskosten bij een ongeval. Dit zijn zaken die uw klant kan overwegen als hij zijn reisverzekering afsluit.

Vergoeding van bagage en spullen
Ook tijdens een vakantie in Nederland kan uw klant te maken krijgen met diefstal of schade van spullen. Bijvoorbeeld als hij zijn camera laat vallen of wanneer zijn tas gestolen wordt in een onbewaakt ogenblik. Heel vervelend als dat gebeurt, maar met een reisverzekering wordt deze schade wel vergoed! En wist u dat ook fietsen verzekerd zijn bij onze Kortlopende Reisverzekering tot € 350,-. Handig, omdat veel mensen bij een vakantie in eigen land de fiets mee willen nemen.

Schade aan het verblijf
Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat uw klant per ongeluk schade aan het vakantiehuisje of de hotelkamer veroorzaakt. Zeker als uw klant reist met kinderen kunnen dat soort dingen gebeuren. De aansprakelijkheidsverzekering van uw klant biedt hier geen dekking voor. Daarom is het slim om een reisverzekering af te sluiten die schade aan het verblijf wel vergoed, ook in Nederland.

Annuleringsverzekering
Voor iedere reis is het zonde als uw klant deze door omstandigheden moet annuleren. Nog vervelender is het wanneer hij de betaalde kosten niet terugkrijgt omdat hij hiervoor geen annuleringsverzekering hebt afgesloten. Moet hij door ziekte of een andere reden zijn reis annuleren of verzetten? Met een annuleringsverzekering kost dit in ieder geval niets extra’s. 

Meer weten?
Neem contact op met Midden Brabant Advies: www.middenbrabantadvies.nl | bel 013-5212001 | of mail info@middenbrabantadvies.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s