Hoe gaat de huizenprijs zich ontwikkelen?

Ondanks corona schieten de huizenprijzen omhoog. Wat zal het effect van corona de komende maanden/jaren zijn op de huizenprijzen? Iedereen dacht dat de huizenprijzen direct onderdruk zouden komen te staan. Inmiddels geven de “experts” aan dat de prijzen pas in het tweede halfjaar van 2021 onder druk zullen komen.

Vooralsnog zien we een steeds lagere hypotheekrente en hebben we te maken met het feit dat iedereen vanaf januari 2021 tot de leeftijd van 35 jaar een eerste woning kan kopen met een marktwaarde tot euro 400.000,00 zonder overdrachtsbelasting.

Daarnaast gaat de overdrachtsbelasting voor beleggers in 2021 van 2% naar 8%. Dat zorgt uiteraard voor een opdrijvend effect in 2020 voor de huizenprijzen. Daar hoef je geen expert voor te zijn om dat te snappen.

Voor meer informatie: http://www.middenbrabantadvies.nl of bel 013-5212001

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s