Corona Overheidssteun wordt verlengd en afgebouwd

Voor het 3e corona-steunpakket van de Overheid komen minder bedrijven in aanmerking en de vergoedingen zijn minder royaal.

Het nieuwe pakket zou op 1 oktober in moeten gaan. Meer informatie volgt spoedig. De Overheid wil in het nieuwe pakket alleen bedrijven helpen die zonder overheidssteun niet kunnen voortbestaan. Denk daarbij aan ondernemingen in de horeca en de cultuursector.

De belangrijkste verandering zou de NOW-maatregel betreffen. Op dit moment betaalt de overheid 90 procent van de salarissen bij ondernemingen die minstens 20% omzetverlies lijden. Vanaf 1 oktober zouden alleen nog bedrijven met 30% omzetverlies in aanmerking komen voor de NOW-regeling.

Verwacht wordt dat het deel van de loonsom dat de Overheid voor zijn rekening neemt afgebouwd, van 90% naar achtereenvolgens 80%, 70% en 60%. Bedrijven krijgen meer ruimte om boventallig personeel te ontslaan. Ook de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO) en de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) zullen vooralsnog behouden blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s