NHG-hypotheek en het Corona-virus

Corona-virus – Wat doet NHG voor consumenten

Heb jij een hypotheek met NHG afgesloten en ervaar je financiële consequenties vanwege het Corona-virus? Lees hier wat Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voor je kan betekenen.

Consumenten die hun hypotheeklasten niet meer kunnen dragen vanwege de corona-uitbraak, mogen tot maximaal 9 procent betalingsachterstand oplopen met behoud van NHG. De mogelijkheid geeft geldverstrekkers de ruimte om oplossingen aan te bieden zonder dat die het vangnet van de hypotheekgarantie in gevaar brengen. Aan het inlopen van de achterstand worden geen algemeen geldende eisen gesteld.

NHG zorgt ervoor dat mensen ook in onzekere tijden toegang blijven behouden tot verantwoorde woonfinanciering. Bij financiële problemen helpen we in een zo vroeg mogelijk stadium en zoeken we samen met de geldverstrekker naar oplossingen waardoor de eigenaar in de woning kan blijven wonen. Indien onvoorziene omstandigheden zoals relatiebeëindiging, werkloosheid, niet verwijtbare inkomensdaling, arbeidsongeschiktheid of overlijden toch leiden tot een onvermijdelijke verkoop van de woning, dan kan NHG een vangnet bieden door de eventuele restschuld kwijt te schelden. Juist in tijden van crisis staan wij voor je klaar.

Ook met betrekking tot het Coronavirus biedt NHG maatwerk en zoeken we per situatie naar de beste oplossing. Samen met de geldverstrekker waar de hypotheek is afgesloten, zoeken wij naar oplossingen om ervoor te zorgen dat mensen in hun woning kunnen blijven. Ook als er tijdelijk financiële problemen ontstaan vanwege het Coronavirus. Afhankelijk van de situatie zijn er vanuit geldverstrekkers en vanuit NHG diverse mogelijkheden om woningeigenaren te ondersteunen. Als je wilt weten wat NHG voor je kan betekenen, neem dan contact op met je hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur is jouw eerste aanspreekpunt en zal bij vragen contact met ons opnemen.

Kijk voor de veelgestelde vragen rondom de coronacrisis hier>>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s