Moeite om de hypotheek te betalen? Overweeg een betaalpauze.

Moeite om de hypotheek te betalen? Overweeg een betaalpauze.

Bron Adfiz:: dinsdag 24 maart 2020
Moeite om de hypotheek te betalen? Overweeg een betaalpauze.

Veel mensen hebben door de Corona-crisis moeite om hun maandelijkse hypotheeklast te betalen. Of ze maken er zich ernstige zorgen over. Geldverstrekkers geven deze klanten wat lucht door een betaalpauze toe te staan.

Het is voor veel mensen de grootste uitgave van de maand: de hypotheek. En wanneer je dan een deel van je inkomen ziet wegvallen, dan levert dat al snel zorgelijke situaties op. Banken en verzekeraars denken daarbij vooral aan zzp’ers en kleine ondernemers die door de Corona-crisis hun inkomen verliezen, maar de maatregelen gelden ook voor andere hypotheekklanten die acute financiële stress ervaren.

Betaalpauzes

Aanbieders van hypotheken hebben de handen ineen geslagen en bieden betaalpauzes aan. Wie om wat voor reden dan ook in de problemen komt door het Corana-virus kan contact opnemen met de bank of verzekeraar waar de hypotheek loopt. Uiteraard kan je hypotheekadviseur daarbij ook behulpzaam zijn. Of stuur een mail naar info@middenbrabantadvies.nl  U ontvangt dan binnen 24 uur een mail met verder informatie/instructies.

Gevolgen

De meeste hypotheekaanbieders bieden een pauze van drie maanden aan. Hierdoor ontstaat wel een betalingsachterstand. De aanbieder zal afspraken met je maken hoe je die termijnen alsnog kunt betalen, bijvoorbeeld door de looptijd met drie maanden te verlengen. Over de fiscale consequenties zijn de geldverstrekkers nog in gesprek met de Belastingdienst. Normaal is het zo dat wanneer een klant betalingen mist, hij voor de hypotheekrenteaftrek in aanmerking komt wanneer hij ze uiterlijk het jaar erop inhaalt. Er wordt bij het ministerie op aangedrongen deze regel te versoepelen.

Voor informatie en/of advies: www.middenbrabantadvies.nl  Of stuur een mail naar info@middenbrabantadvies.nl  U ontvangt dan binnen 24 uur een mail met verder informatie/instructies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s