Assurantiebelasting Brede Weersverzekering komt te vervallen

Assurantiebelasting Brede Weersverzekering komt te vervallen

Boeren betalen vanaf 2020 geen assurantiebelasting meer over de brede weersverzekering. Het kabinet zet een streep door de assurantiebelasting van 21%, zo staat te lezen in het belastingplan welke is gepresenteerd op Prinsjesdag. Ook over de WGA-eigenrisicoverzekering hoeft straks geen assurantiebelasting meer betaald te worden.

Premiesubsidie

Op dit moment kunnen boeren een vergoeding van maximaal 65% van de premie voor de brede weersverzekering ontvangen. Deze bijdrage gaat omlaag naar maximaal 63,7%. Eén en ander als gevolg van Europese wetgeving die het lidstaten toestaat maximaal 70% steun over premie inclusief belasting te geven. De premiesubsidie en het schrappen van de assurantiebelasting komen vanaf 2020 samen op die 70% uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s