In 2016 gaan de bijtellingspercentages voor de auto van de zaak veranderen.

In 2016 gaan de bijtellingspercentages voor de auto van de zaak veranderen. Het is de bedoeling dat er minder verschillende percentages komen. Daarnaast gaat de bijtelling voor bezitters van een plug-in-hybride omhoog. 

Gebruikers van een auto van de zaak die de auto ook privé gebruiken, krijgen een bijtelling op hun inkomen voor het privé-gebruik van de auto. Hierdoor betalen ze extra belasting in box 1. De normale bijtelling is t/m 2016 25% van de cataloguswaarde van de auto. Daarna wordt het 22%. Deze aanpassing geldt voor nieuwe auto’s. Voor wie in 2016 in dezelfde auto van de zaak blijft rijden verandert er in de meeste gevallen niets.

Bijtelling emissievrije auto’s
Het kabinet streeft ernaar dat na 2035 alleen nog auto’s verkocht worden die emissievrij kunnen rijden. Na 2050 moeten er alleen maar emissievrije auto’s rondrijden. Daarom blijft het kabinet volledig elektrisch rijden tot en met 2020 volledig stimuleren. Het bijtellingspercentage voor privégebruik van dit type zakelijk auto blijft 4%. Dit bijtellingspercentage blijft 5 jaar gelden vanaf het moment dat de zakelijke auto op kenteken is gezet.

Minder belastingvoordeel plug-in-hybrides
Plug-in hybride auto’s passen niet meer binnen het beleid om zeer zuinig rijden fiscaal te stimuleren, zo vindt het kabinet. In de praktijk zijn ze namelijk nauwelijks schoner dan normale auto’s, vooral omdat er de meeste tijd niet elektrisch gereden wordt. Daarom wil het kabinet de belastingvoordelen voor plug-ins de komende jaren afbouwen. Vanaf 2019 gelden voor plug-ins in de meeste gevallen dezelfde regels als voor een normale auto.

Voor informatie en/of advies: http://www.middenbrabantadvies.nl | Bron Allianz Verzekeringen

 

 

Bijtelling leaseauto’s
Jaar registratie % bijtelling 0 gram/km %bijtelling 1-50 gram/km % bijtelling 51-106 gram/km % bijtelling >106 gram/km
2017 4% 18% 21% 25%
2018 4% 19% 21% 25%
2019 4% 22% 22% 22%
2020 4% 22% 22% 22%

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s