Doorbeleggen in je pensioencontract na je 67e

Werknemers met een modern pensioencontract (premie-overeenkomst) mogen voortaan na hun 67e doorgaan met beleggen van de pensioenpot. Dus alles in één keer omzetten in een levenslange uitkering is voor hen niet langer verplicht. Althans, staatssecretaris Jetta Klijnsma van sociale zaken gaat daartoe de wetgeving aanpassen.

Het huidige wettelijke kader voor premieovereenkomsten vormt een hindernis om tot een optimaal pensioenresultaat te komen, zo geeft Klijnsma aan. De ministerraad heeft ingestemd met haar verbetervoorstellen. Werknemers met een traditioneel eind- of middenloonregeling mogen niet doorbeleggen na hun 67e.

Klijnsma gaat een aantal varianten uitwerken, waarbij tot na pensionering doorbelegd kan worden. Dat betekent dat de uitkering kan gaan varieren. Ze doet voorstellen om de negatieve gevolgen te beperken. Concreet kan er straks ofwel individueel langer doorbelegd worden of collectief door rond de pensioenleeftijd het kapitaal over te zetten naar een collectieve regeling.

Of er ook aanpassingen komen voor het pensioen in eigen beheer (niet werknemers) is niet duidelijk. Ook zij hebben last van de lage rentestand en zouden daarom m.i. gelijk behenadeld moeten gaan worden.

Peter Dirks | RegioBank http://www.middenbrabantadvies.nl

Over mbadirect

Online, simpel en snel al uw verzekeringen en geldzaken regelen; met persoonlijke & deskundige ondersteuning van Midden Brabant Advies. Direct Online >> www.mbadirect.nl Voor meer info >> www.middenbrabantadvies.nl Voor Advies >> maak een afspraak: > Oisterwijk 013-5212001 > Udenhout-Tilburg 013-5110511 > Haaren 0411-621276 > Vught 073-6560960 > Vlijmen 073-6230028
Dit bericht werd geplaatst in Advies, Algemeen, Bank, Beleggen, Fiscaal, Juridisch, Lijfrente, Ondernemer, Pensioen, RegioBank, Sparen, Verzekering en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s