Weekers versoepelt inkeerregel voor zwartspaarders

Spaarpot Zwart Geld 2013-09

Zwartspaarders die schoon schip willen maken kunnen gebruik maken van een tijdelijk versoepelde inkeerregeling. Wie zichzelf voor 1 juli 2014 meldt bij de fiscus hoeft geen boete te betalen. Dat heeft staatssecretaris Weekers van Financiën op 2 september 2013 bekendgemaakt.

Zwartspaarders doen er goed aan zich te melden bij de fiscus. De Belastingdienst kan straks tot 12 jaar terug aanslagen en boetes opleggen bij zwartspaarders en fraudeurs. Mensen die zichzelf melden voor 1 juli volgend jaar, ontlopen de boete. Daarna is het klaar met de coulance”, aldus Weekers.

In de aanloop naar een nieuw in te voeren heffingsysteem krijgen zwartspaarders de kans om tijdelijk zonder boete schoon schip te maken. Vanaf 1 juli 2014 geldt de huidige inkeerregeling weer. De boete bedraagt dan 30% van de ontdoken belasting in fiscale box 3. Vanaf 1 juli 2015 wordt de inkeerregeling verder aangescherpt. De boete bedraagt dan 60% van de ontdoken belasting in fiscale box 3. Voor ontdoken belasting in fiscale box I (zwart loon of zwarte winst) geldt bij inkeer voor 1 juli 2014 dat er eveneens geen boete van kracht is. Bij inkeer tussen 1 juli 2014 en 1 juli 2015 geldt een boete van 10% en daarna geldt in fiscale box I een boete van 20%.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s