Iemand die rookt betaalt gemiddeld 64% meer aan premie voor een overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is voor rokers fors duurder dan voor niet-rokers. Gemiddeld betalen ze 64% meer. Dat blijkt uit een analyse van 27.000 vergelijkingen van Independer. Vooral de jeugdige rokers jonger zijn fors duurder uit. Zij betalen soms 100% meer.

Onder niet-rokers verstaan verzekeraars mensen die minimaal twee jaar geleden zijn gestopt met roken. Vanwege de dalende premies en de lagere premie voor niet-rokers kunnen mensen die twee jaar lang niet hebben gerookt zich veel voordeliger verzekeren.

Sigaret 2013-07

Alls voorbeeld heeft independer een berekening gemaakt voor een 33-jarige man die voor  30 jaar een overlijdensrisicoverzekering groot euro 120.000,00 wil afsluiten. Als roker zou hij het voordeligst uit zijn bij verzekeraar Cardif (euro 19,71 per maand). Als niet-roker zou hij het voordeligst uit zijn bij verzekeraar Florius (euro 10,78 per maand). Dat betekent een verschil van euro 3.214,80 euro over de gehele looptijd.

Voor informatie en/of advies: bel www.middenbrabantadvies.nl | 013-5212001

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s