VUT uitkeringen mogen niet worden uitgesteld tot de pensioendatum (na 65 jaar)

VUT uitkeringen mogen niet worden uitgesteld tot de pensioendatum (na 65 jaar). Wel mag een VUT uitkering gespreid worden over langere periode. Dit impliceert alsdan een lagere uitkering per periode.

De VUT uitkering mag niet verlengd worden tot de nieuwe AOW leeftijd, maar de rechten mogen wel over een langere periode worden gespreid. Staatssecretaris Wekkers gaat de wet op dit punt aanpassen. Verlengen van de VUT uitkeringstermijn is bedoeld om een inkomensgat op te kunnen vangen. Om te voorkomen dat er een zogenaamde VUT heffing van 52% gaat plaatsvinden, wordt de wet hierop aangepast. Dit geldt ook voor overbruggingspensioenen, prepensioenen en overbruggingslijfrentes.

Frans Weekers

Staatssecretaris Weekers: “Overigens zullen voorwaarden gelden ten aanzien van de uiterlijke ingangs- en einddatum van de VUT-uitkeringen. Hierbij dient bijvoorbeeld gedacht te worden aan de voorwaarde dat de VUT-uitkering uiterlijk moet ingaan bij het bereiken van de 65-jarige leeftijd en dat de VUT-uitkering voorts moet eindigen uiterlijk op het moment dat de VUT-gerechtigde de voor hem geldende AOW-leeftijd bereikt. Een soortgelijke (voorwaardelijke) goedkeuring zal ook gaan gelden voor bestaande aanspraken op overbruggingspensioen en prepensioen. Ook zal bij overbruggingslijfrenten worden goedgekeurd dat deze onder voorwaarden over een langere periode mogen worden uitgekeerd.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s