Deutsche Bank gaat nog voor de Kerst afscheid nemen van 18.000 klanten

Deutsche Bank gaat nog voor de Kerst afscheid nemen van 18.000 klanten. Het zijn de klanten die enkele jaren geleden zijn overgenomen van ABN Amro.

Topman Kees Hoving van Deutsche Bank Nederland geeft aan dat deze klanten goed zijn voor enkele honderden miljoenen verlies per jaar. Een kleine 4.000 klanten heeft een of meer leningen lopen die moeten worden afgewikkeld. Klanten zullen volgens Kees Hoving toch een boeterente moeten betalen, zo geeft hij aan. ,,Ik kan dat niet kwijtschelden, want het zijn financieringskosten die wij gemaakt hebben. Dan schrijf ik een blanco cheque uit. Als boeterente moet worden betaald, kijken we of we daar uit kunnen komen. Voor kerst moet iedereen een nieuwe bank hebben. Wij gaan ze daarbij helpen. En ik heb er vertrouwen in dat zij welkom zullen zijn bij andere banken.”

Reactie Peter Dirks

Mij lijkt dat er geen sprake kan zijn van een boeterente in geval de financier de financiering opzegt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s