Rabobank geeft geen compensatie bij phishing

Rabobank geeft geen compensatie bij phishing

We hebben er allemaal wel last van …… van die mailtjes waarin wordt aangegeven dat je internetbankieren aan een update of onderhoud toe is. Criminelen proberen op deze wijze jouw pin- en/of inlogcode te achterhalen. Het tuig heeft steeds sluwere manieren bedacht om rekeningen te plunderen. De mailtjes lijken afkomstig van je bank en zijn niet van echt te onderscheiden. De grootbanken; Rabobank, ING Bank en ABN-Amro Bank hebben er het vaakst mee te maken. De Rabobank blijkt echter consumenten niet te compenseren als zij slachtoffer zijn geworden van phishing. Soms gaat het om duizenden euro’s aan geleden schade. Andere banken compenseren hun klanten wel en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft eerder ook al gesteld dat klanten in de regel schadeloos gesteld dienen te worden; tenzij duidelijk is dat de rekeninghouder onvoorzichtig of nalatig is geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s