Banken en Verzekeraars moeten vanaf 01-01-2013 apart gaan factureren voor de advies- en distributiekosten

Banken en Verzekeraars moeten vanaf 01-01-2013 apart gaan factureren voor de advies- en distributiekosten. Daarmee wordt het voor iedereen duidelijk dat Banken en Verzekeraars geen gratis advies verstrekken.

  • De advies- en distributiekosten moeten door aanbieders apart op de offerte en de rekening vermeld worden. Het kostprijsmodel van SIS-finance is wettelijk leidend. Een externe accountant controleert jaarlijks de juiste toepassing van het kostprijsmodel;
  • Deze kosten mogen door de aanbieder niet in de prijs van het product verwerkt worden. De kosten mogen dus niet in de premie of rente verwerkt worden;
  • Alle financieel dienstverleners, zowel de onafhankelijk adviseur als de aanbieder, mogen de klant gespreid laten betalen. Ook bij de aanbieder geldt dat wanneer de advies- en distributiekosten over meer dan 3 maanden worden gespreid er sprake zal zijn van een consumptief krediet.

Wil u een second opinion inzake financieel advies ?? Neem contact op met MIDDEN BRABANT ADVIES. Een orienterend gesprek is gratis en vrijblijvend. Bij een eventueel vervolggesprek, maken wij vooraf heldere afspraken over de kosten.

Wilt u liever alles zelf uitzoeken en berekenen. Voor veel producten kan dat. Surf dan naar onze online services MBA DIRECT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s