Banken en Verzekeraars halen bakzijl | Truc mislukt

De minister geeft in zijn brief inzake de verdere uitwerking van het provisieverbod – eerder deze week – aan dat hij van plan is om eerbiedigende werking te behouden voor producten die onder het provisieverbod gaan vallen en gesloten zijn voor 1 januari 2013. Banken en Verzekeraars hebben gepoogd om hier onderuit te komen. Doch men zal – zoals het er nu naar uitziet – de contractuele verplichting [begroot op ruim euro 500 miljoen] gewoon na moeten komen.

Ook zullen de banken en verzekeraars transparant moeten worden ten aanzien van de advies- en distributiekosten; zodat de onafhankelijk adviseur producten kan gaan aanbieden op netto basis.

Hiermee wordt een belangrijke stap gezet, doch er dient nog een belangrijke gezet te worden. De minister stelt dat het speelveld tussen het intermediaire en het directe kanaal niet mag worden verstoord ten nadele van de adviseurs/bemiddelaars. Vervolgens stelt hij onvoldoende maatregelen voor om die verstoring tegen te gaan. Snel duidelijkheid is hier geboden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s