RegioBank + ASN + SNS presenteren zeer goede 1e halfjaarcijfers 2011

Halfjaarcijfers 2011: hoger resultaat bij SNS (Regio)Bank

De nettowinst van SNS Retail Bank (SNS Bank, ASN Bank, RegioBank en BLG Hypotheken) en SNS Zakelijk, steeg in de eerste zes maanden van dit jaar van 109 miljoen (eerste helft 2010) naar 121 miljoen euro. SNS Bank-directievoorzitter Henk Kroeze kijkt er op terug.

Waardoor steeg het resultaat?

“Onder meer doordat de rentemarge steeg, terwijl we ook minder geld verloren op oninbare kredieten. De rentebaten uit sparen stegen in het eerste halfjaar van 2011. Dit hield verband met een duidelijke stijging van de spaarportefeuille bij SNS Retail Bank met 3,0 miljard euro ten opzichte van eind 2010. Dat is een plus van 11 procent. Ook de groei van de bankspaartegoeden hield aan, met een stijging van 330 miljoen tot 1.033 miljoen euro eind juni dit jaar.”

Succesvol op de spaarmarkt dus?

“Jazeker. Het marktaandeel van SNS Retail Bank in spaartegoeden steeg naar van 9,5 naar 10,2 procent; een nieuwe mijlpaal. De groei in spaartegoeden werd ondersteund door de succesvolle marketingcampagne die in het tweede halfjaar van 2010 werd gestart. Als onderdeel van deze marketingcampagne startte SNS Bank in het vierde kwartaal een spaarcampagne. Hierin werd aangekondigd dat SNS Bank klanten voortaan inlicht als zij via een ander spaarproduct van de bank een hogere rente kunnen krijgen dan op SNS Bankspaarproducten die de klant al afnam. Samen met de concurrerende rentetarieven van SNS Bank en de uitstekende prestaties van ASN Bank zorgden dit voor een constante instroom van spaartegoeden. ASN Bank werd overigens door de Nederlandse consument verkozen tot het meest klantgerichte bedrijf van Nederland. Dat is iets om trots op te zijn.

Midden Brabant Advies
Midden Brabant Advies | Zelfstandig Adviseur RegioBank

De herpositionering van RegioBank nadert zijn afronding en onze verhoogde aanwezigheid in kleinere gemeenschappen, van waaruit bijna alle andere banken zich hebben teruggetrokken, begint zijn vruchten af te werpen. RegioBank draagt vooral bij aan de groei van SNS Retail Bank vooral op het gebied van banksparen.”

Hoe was het op de woninghypotheekmarkt?

De woninghypothekenportefeuille van SNS Retail Bank nam ten opzichte van ultimo 2010 per saldo met 2,6 miljard toe tot 51,9 miljard euro. Deels door overname van een pakket van de opgeheven dochter DBV, deels door autonome groei. Het marktaandeel van SNS Retail Bank in nieuwe woninghypotheken bedroeg in het eerste halfjaar van 2011 6,3 procent en bleef daarmee stabiel vergeleken met 2010 als geheel.”

Hoe liep het begin dit jaar opgerichte SNS Bank Zakelijk?

“SNS Zakelijk boekte een nettowinst van € 34 miljoen, tegenover € 43 miljoen over het eerste halfjaar van 2010. Deze daling kwam vooral voort uit de lagere rentebaten en hogere bijzondere waardeverminderingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s