Vereniging Eigen Huis pleit voor verlaging WOZ waarde serviceflats

Vereniging Eigen Huis vindt dat de overheid voor erfgenamen van serviceflats of -appartementen een uitzondering moet maken in de WOZ-waardering. Door de verplichte servicekosten is de marktwaarde van serviceflats en appartementen veel lager dan de WOZ-waarde. Nabestaanden kunnen nu een serviceflat of appartement erven en vervolgens  geconfronteerd worden met een erfbelasting die is gebaseerd op een veel hogere WOZ-waarde dan de waarde die bij vrije verkoop kan worden gerealiseerd. Dit komt door de verplichting tot het betalen van hoge servicekosten. Vereniging Eigen Huis heeft de Tweede Kamer en staatssecretaris Weekers van Financiën in een brief op 11 juli 2011 gevraagd het overheidsstandpunt inzake de waardering van serviceflats en -appartementen te herzien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s