Gevolgen verlaging van de overdrachtsbelasting bij hypotheken onder NHG

Verlaging overdrachtsbelasting | Status NHG dossier. Wat zijn de gevolgen?

Als het hypotheek aanvraagdossier nog niet finaal akkoord is • Wij toetsen de lening op basis van 8% in plaats van 12% bijkomende kosten. Indien het toetsresultaat negatief is, zijn wij genoodzaakt om met behoud van NHG de hoofdsom van deze lening te verlagen. Wij zullen dit met u bespreken. • Na ontvangst van alle benodigde stukken (bij finaal akkoord) zullen wij alle leningen met NHG, waarbij sprake is van aankoop van een bestaande woning, op basis van 8% in plaats van 12% bijkomende kosten toetsen. Indien het toetsresultaat negatief is zullen wij contact met u opnemen voor de noodzakelijke verlaging van de hoofdsom van de lening.

Indien aanvraagdossier al finaal akkoord is gegeven door de financier, maar nog niet gepasseerd • Wij toetsen de lening op basis van 8% in plaats van 12% bijkomende kosten. Indien het toetsresultaat negatief is, zijn wij genoodzaakt om met behoud van NHG de hoofdsom van deze lening te verlagen. Wij zullen dit met u bespreken. • De betreffende leningen zullen eveneens op basis van 8% in plaats van 12% bijkomende kosten getoetst moeten worden.

Indien de hypotheek al gepasseerd is tussen 15 juni en 1 juli • De betrokken notaris zal 4% terug laten storten. Wij nemen contact met u op om de fiscale consequenties hiervan te bespreken. • Kant kan de 4% vergoeding ook aflossen op de hypotheek. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van het aankondigingsformulier voor extra aflossingen. Voor een correcte en snelle verwerking dient de klant ervoor zorg te dragen dat de gelden worden overgemaakt o.v.v. “overdrachtsbelasting t.n.v. <consumentnaam>”, <leningnummer> + <leningdeelnummer>”.

Voor nadere informatie en/of advies: www.middenbrabantadvies.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s